8111
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-8111,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

DRUŽABNI PLES

Na plesnih vajah ustvarimo prijetno vzdušje, način učenja je zabaven, saj je družabni ples namenjen dobremu počutju in sprostitvi. Najini učenci že od prve vaje uživajo v plesu. Ob skrbno izbrani glasbi sčasoma pridobijo široko plesno znanje, uporabno v bližnjem lokalu in po vseh svetovnih plesiščih. Pri tem mimogrede napredujejo tudi gibljivost, spretnost, drža, kondicija…

Ples je kot živ organizem, nenehno se razvija, spreminja. Zato skrbiva za nenehno lastno izobraževanje., iščeva nove ideje, drugačne prijeme. Učencem se trudiva ponuditi širok spekter različnih plesov in plesnih zvrsti, istočasno pa naučiti tisto, kar je skupno vsem plesom: veliko se posvečamo učenju komunikacije med partnerjema, seveda tiste neverbalne. Govorica plesa je včasih veliko lepša od izgovorjene besede. Skozi njo najdeta harmonijo tudi dva, ki sicer ne govorita istega jezika. Z njo se odpirajo nova spoznanja o nas samih in o sočloveku.

S spoznavanjem novih plesov spoznavamo najlepše značilnosti nam tujih, oddaljenih kultur. Povsod se ljudje radi smejejo, zabavajo, plešejo… V tem smo si vsi ljudje podobni. Učenje plesa je zato mnogo več, kot le pomnjenje koračnih vzorcev. Pomembno je, kot pravi angleški pregovor, komu zaupaš roko za ples.

PROGRAM:

 

Na začetnem in nadaljevalnem tečaju se naučimo osnov večine popularnih družabnih plesov. Začnemo s foxtrotom, počasnim in hitrim valčkom, osnovnim swingom in disco foxom, mambom, cha cha chajem ter rumbo, dodamo še tango in two step. Tudi brez polke na naših zabavah ne gre. Nadaljujemo s sambo, jive-om, salso, boogie woogiem, rock’n’rollom, bachato, merenguejem,… V višjih stopnjah razvijemo osnovni program posameznega plesa v še bolj zanimive in dinamične figure, se poglobimo v tehniko in karakter posameznega plesa, ves čas pa negujemo bistveno značilnost lepote plesov v paru: združevanju dveh ljudi, glasbe in plesnega podija.

Družabni plesi